luni, 6 august 2012

VU-metru cu AN6884

        Un vu-metru foarte simplu se poate realiza cu circuitul integrat AN6884. Acest circuit integrat poate comanda 5 leduri, accepta o gama larga a tensiunii de alimentare (3,5 - 16 V), deschiderea ledurilor se realizeaza dupa o functie logaritmica (-10, -5, 0, 3 si 6 dB), iar curentul maxim pe fiecare iesire va fi constant (15 mA), potrivit pentru diferite tipuri de leduri. Daca tensiunea de alimentare a montajului este mai mare de 6V, este necesara o rezistenta de limitare "R" introdusa intre Vcc si anozii ledurilor, valoarea acesteia fiind aleasa in functie de temperatura maxima ambianta si de tensiunea de alimentare (vezi tabel).
        Fata de schema prezentata de producator, am mai introdus cate un led pe fiecare canal, care sta in permanenta aprins. Cablajul are dimensiune de 50 x 40 mm.

2 comentarii:

  1. Salut. Caut de ceva timp o schema pentru acest an6884 care sa o pot face si eu. Am inteles destul de bine dar am o mica neclaritate: daca eu il alimentez cu 12v de exemplu, trebuie sa introduc intre Vcc si anozii ledurilor o rezistenta. Care din tabel e potrivita? Cum stiu sa o aleg cat mai bine?
    vad ca am Ta de 60 si de 70*C.
    Inca ceva: de la piciorul 8 de la integrat arata o sageata la Vr de 10K, asta e potentiometru de 10KOhm?
    Dorinta mea e sa il alimentez de la usb => ca nu trebuie rezistenta aia intre Vcc si leduri.
    Dar semnalul audio unde are intrarea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!
    Daca alimentezi la 12V, poti incerca prin tatonari cu rezistente de valori cuprinse intre 100 - 47 Ohmi.
    "Vr" din schema este potentiometru sau semireglabil de 10 kOhmi.
    Semnalul audio se aplica la "Vin". GND-ul de la semnal audio se leaga la "masa" montajului.

    RăspundețiȘtergere